Relevant onderwerp

Financiering nodig?

Financiering nodig voor uw recreatiewoning?
De financiering van een recreatiewoning vraagt om deskundig advies.

Financiering nodig voor uw recreatiewoning?

De financiering van een recreatiewoning vraagt om deskundig advies. Er zijn diverse rentetypes en aflossingsvormen. De betaalde rente is hoger dan die van een hypotheek op een eerste woning en is niet aftrekbaar. Eventuele opbrengsten uit verhuur zijn vrij van inkomstenbelasting. Uw recreatiewoning valt echter in box 3; het (on)roerende gedeelte van uw investering valt onder vermogensrendementsheffing.
Veel banken hebben enkele jaren geleden besloten geen of minimale kredieten voor een aankoop van een recreatiewoning ter beschikking te stellen. Om de kans op een positief advies van uw hypotheekaanvraag te vergroten, dient u rekening te houden met een aantal specifieke spelregels:
Bij de aankoop van een recreatiewoning is eigen geld nodig (vrij-besteedbare middelen en/of overwaarde), de benodigde hoeveelheid eigen geld verschilt per bank en kan mede afhankelijk zijn van de getaxeerde waarde.

Tien belangrijke zaken op een rijtje.

  1. Het aantal banken dat recreatiewoningen financiert is gering, in één keer goed indienen is dus van het grootste belang
  2. De criteria die worden gesteld aan financiering van een recreatiewoning zijn sterk afwijkend van de criteria voor een eerste woning. Van belang is ook of u verhuurt; sommige banken nemen de opbrengsten mee als inkomen en verhogen daarmee uw leencapaciteit.
  3. Staat de woning op eigen grond
  4. Is er aansluiting op nutsvoorzieningen
  5. Is de woning wel of niet verplaatsbaar (vaste fundering)
  6. Is de woning in bezit van eigen badkamer/toilet en verwarmingsmogelijkheid
  7. Is de minimale executiewaarde € 100.000,–
  8. Waar veelal mogelijkheden gevonden worden, is in de consumptieve kredietverlening. Mits uw inkomen en draagkracht voldoende zijn het mogelijk tot € 75.000,– krediet te krijgen
  9. BTW financieren is veelal niet mogelijk; sommige parken hebben hiervoor oplossingen, informeer bij Vakantiehuiswinkel
  10. De inboedel kunt u nooit meefinancieren

Vakantiehuiswinkel werkt samen met een aantal specialisten op het gebied van recreatiewoningfinanciering.

Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis . Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid alle mogelijke internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten inclusief jaap.nl tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook kiezen een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een vakantiehuis vul dan een gratis zoekopdracht in en ontvang wekelijks uit de ruim 12000 te koop staande woningen in Nederland het gewenste aanbod.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018

Registreren

Open chat
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?
Powered by